On demand webinar: CSR, Fenntarthatóság, ESG- jelentések & kükönbségek - denxpert solutions

On-demand:

denkstatt webinár: CSR, Fenntarthatóság ESG - jelentések, különbségek

CSR, ESG stratégia

Regisztráció

Adataid megadásával automatikusan elfogadod  Adatvédelmi tájékoztatónkat

Vállalati felelősségvállalás és fenntarthatóság. Ugyanarról beszélünk vagy vannak különbségek? A fenntarthatóság után zárójelbe tett ESG ugyanazt jelenti? Ezeket a fogalmakat párhuzamosan, sokszor egymás szinonimájaként használjuk, pedig jelentős különbségek vannak a szakértő szem számára. Az egyre gyarapodó elvárásrendszerek között vállalatvezetőként, de sokszor szakemberként is nehéz eligazodni. Kapcsolódjon be webinárunkra és engedje meg hogy helyére tegyük ezeket a fogalmakat.


Előad: Csiszkó Csaba (ESG & Fenntarthatóság szakértő, Fenntarthatóság üzletágvezető, denkstatt Hungary és Jenei Attila ügyvezető, denkstatt Hungary

Témák:

Az ESG-ről

ESG jelentés: amit érdemes tudni

  • Az ESG (Environment, Social and Governance) a számok világa: a vállalatok környezeti és társadalmi hatásait mérő teljesítmény mutató rendszer.
  • Az ESG jelentés főként a befektetőknek szükséges, több száz oldalas dokumentum helyet a főbb pontokat, lényeget tartalmazza.
  • Az ESG stratégia központi eleme a kockázat menedzsment:  természeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontú kockázatkezelés.
  • A fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatok és lehetőségek megértéséhez viszont rendkívül komplex, interdiszciplináris tudásra van szükségünk.
  • Sok területet érintő adat managementhez nagyvállalatoknál már specializált szoftverrel valósítható meg. 

Miért aktuális téma az ESG, és miért érdemes egy ESG stratégia kialakítása?

Mivel a szabályozási követelmények (pl. CSR) és az érdekelt felek elvárásai gyökeresen megváltoznak, a vállalati igazgatóságokra nehezedő nyomás, hogy egy átlátható és méretezhető ESG stratégia kidolgozása és végrehajtása fontosabb, mint valaha. Az ESG megértése, a megfelelő adatok meghatározása és összegyűjtése, valamint a megfelelő jelentések elkészítése azonban sok szervezet számára hatalmas kihívást jelenthet.  Így a legtöbb vállalat esetében helytálló ESG jelentés létrehozásához erre specializálódott szoftverre van szükség.

A szabványosítás hiánya miatt számtalan módja van az ESG és a fenntarthatóság megközelítésének, valamint a konkrét kritériumok, amelyek alapján a szervezeteket értékelik. A Denxpert örömmel segítaz Ön szervezetének abban, hogy fenntarthatóbb vállalkozássá váljon azáltal, hogy az ESG-kötelezettségek racionalizált folyamattá és növekedési lehetőséggé válnak.